A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, молоді та спорту Богодухівської міської ради
Харківської області

ПРАВО НА ЯКІСНУ ОСВІТУ УНЕМОЖЛИВЛЮЄ БЕЗПІДСТАВНЕ ВІДРАХУВАННЯ ДИТИНИ ІЗ ЗАКЛАДУ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ

Дата: 09.11.2021 10:12
Кількість переглядів: 63

Возможно, это изображение (один или несколько человек и текст)

 

Управління Державної служби якості освіти інформує!

Якісна організація діловодства у закладі дошкільної освіти, дотримання норм законодавства щодо зарахування та відрахування дітей свідчать про високий рівень управлінської діяльності керівника.

ПРОДОВЖУЄМО ПУБЛІКАЦІЮ СЕРІЇ МЕСЕДЖІВ «ОГЛЯД ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ. ПОЛОЖЕННЯ ПРО ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ».

У Положенні про заклад дошкільної освіти, що затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 12.03.2003 № 305 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 27.01.2021 № 86) зазначено, що відрахування вихованців з державного (комунального) закладу дошкільної освіти може здійснюватися:

???? за заявою одного з батьків або іншого законного представника дитини, що подавав заяву про зарахування (крім випадків, коли рішенням органу опіки та піклування або суду місце проживання дитини визначено з іншим із батьків);

???? на підставі медичного висновку про стан здоров’я дитини, що виключає можливість її подальшого перебування у закладі дошкільної освіти відповідного типу;

???? у разі досягнення вихованцем станом на 1 вересня повних семи років (для дітей з особливими освітніми потребами – повних восьми років), що передбачає його відрахування до 31 серпня поочного троку;

???? у разі переведення вихованця до іншого закладу дошкільної освіти;

???? у разі невідвідування дитиною закладу дошкільної освіти протягом двох місяців підряд упродовж навчального року без поважних причин.

Відрахування дитини із закладу дошкільної освіти здійснюється відповідним наказом керівника закладу дошкільної освіти.

Забороняється відрахування дитини із державного (комунального) закладу дошкільної освіти з інших підстав.

???? ДОВІДКА

У разі зарахування вихованця до закладу освіти для здобуття загальної середньої освіти відрахування з державного (комунального) закладу дошкільної освіти такого вихованця здійснюється на підставі даних про факт зарахування, які можуть бути отримані за допомогою електронних систем взаємодії (у разі їх впровадження) або за запитом до відповідного закладу освіти про такі дані.

Порядок зарахування, відрахування та переведення дітей до приватних, корпоративних закладів дошкільної освіти визначається їх засновником (засновниками).

? ВАЖЛИВО!

Керівник державного (комунального) закладу дошкільної освіти зобов’язаний письмово із зазначенням причин повідомити одного з батьків або іншого законного представника дитини про відрахування дитини не менш як за десять календарних днів до такого відрахування.

???? СУМІЖНЕ ЗАКОНОДАВСТВО ЗА ПИТАННЯМ

???? Закон України «Про освіту» ????

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2145-19#Text

???? Закон України «Про дошкільну освіту» ????https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2628-14#Text

???? ДОДАТКОВІ ДЖЕРЕЛА ДЛЯ ОПРАЦЮВАННЯ

Електронний порадник для директора закладу дошкільної освіти «Як створити та розбудувати внутрішню систему забезпечення якості освіти», розроблений Державною службою якості освіти України в межах державно-приватно-громадського партнерства спільно з Асоціацією працівників дошкільної освіти та Цифровим видавництвом MCFR ????

Нет описания фото.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень